При пожежі дзвоніть 101. Нові номери екстрених служб

— 30 січня 2009, 16:59

При переході на нову систему нумерації існуючі скорочені номери екстрених служб 0Х будуть замінені на 10Х, повідомляє прес-служба "Укртелекому".

Так, номер пожежної охорони змінюється з 01 на 101, міліції - з 02 на 102, швидкої допомоги - з 03 на 103, аварійної служби газової мережі - з 04 на 104.

Перехід на нову нумерацію здійснюватиметься філіями "Укртелеком» починаючи з 3 лютого та буде завершений до 18 лютого у всіх населених пунктах країни.

У містах, де існують відповідні технічні можливості комутаційного обладнання, протягом місяця діятиме два формати набору (старий - 0Х і новий 10Х). У всіх інших населених пунктах формат номеру буде змінений у визначений день здійснення переходу.

Для інформування населення будуть задіяні всі наявні автовідповідачі. Термін роботи автовідповідачів визначатиметься виходячи з обсягів дзвінків, який буде поступати на старий формат набору.

Повну інформацію про всі нові формати набору можна отримати за телефоном довідково-інформаційної служби 09 до здійснення переходу або 109 після його завершення.

Детальна інформація про зміну всіх скорочених номерів у регіонах та номерів інформаційно-довідкових послуг телефонних мереж загального користування "Укртелекому" дивіться на сайті відомства.

Реклама:

Головне сьогодні