Менше їсте м’яса – боретесь з глобальним потеплінням, переконують вчені

3
11 лютого 2009

Про це повідомляє New Scientist, з посиланням на дані дослідження Нідерландських вчених з Netherlands Environmental Assessment Agency.

Дослідники вважають, що при скороченні світового споживання продуктів тваринництва до 70 грам яловичини і 325 грам курятини і яєць на тиждень "вивільниться близько 15 мільйонів квадратних кілометрів сільськогосподарських угідь".

Зменшення споживання м'ясопродуктів дозволить звільнити території, зайняті тваринницькими фермами, і засадити їх зеленими насадженнями, що поглинають вуглець.

Найбільш небезпечною для навколишнього середовища є яловичина, пише New Scientist.

По-перше, корови, переробляючи їжу, випускають метан, який сприяє виникненню парникового ефекту.

Крім того, споживання коровами корму вимагають добрив, на виробництво яких іде велика кількість енергоресурсів.

powered by lun.ua