Міністр пішов у відставку за "п’яну" розмову з журналістами. ВІДЕО

— 17 лютого 2009, 11:34

"Я вирішив, що для країни буде краще, якщо я піду у відставку. Прем'єр-міністр не намагався мене переконати", - заявив Сьоїті Накаґава, повідомляє Інтерфакс із посиланням на японські ЗМІ.

Міністр фінансів раніше у вівторок заявив, що має намір піти у відставку через звинувачення з боку опозиції, що він був нетверезий на прес-конференції G7 14 лютого в Римі.

Під час скандальної зустрічі з журналістами, Накаґава говорив нерозбірливо, позіхав, іноді закривав очі.

Міністр стверджує, що його неадекватна поведінка і нечітка мова були викликані вживанням великої кількості ліків від застуди, а не алкоголем.

Накаґава заявив, що має також проблеми зі спиною, а ще йому діагностували перевтому, і саме через це він піде у відставку. Принаймні такі проблеми зі здоров'ям визначила медична експертиза, зазначає "Радіо Свобода".

"Я вибачаюсь перед прем'єр-міністром, народом і членами парламенту за великі неприємності, які я заподіяв", - сказав Сьоїті Накаґава журналістам, повідомляє Інтерфакс із посиланням на агентство Bloomberg.

Опозиція почала вимагати відставку Накаґави одразу після інциденту на саміті. Спочатку прем'єр-міністр Японії Таро Асо заявив, що не має наміру звільняти міністра і порадив голові Мінфіну добре відпочити і продовжити роботу. Але потім відставку таки прийняв.

Таро Асо обіймає посаду прем'єра з кінця вересня 2008 року. Як зазначають аналітики, його уряд від самого початку переслідують скандали і невдачі. Відставка Сьоїті Накаґави стане ще одним ударом по Кабінету міністрів, зазначає Лента.ру.

Однак подібні випадки траплялися і з іншими політиками, які не збирались після цього прощатися зі своєю високою посадою.

Так, президент Франції Ніколя Саркозі після довгого обіду зі своїм російським колегою затинався та хихотів під час прес-конференції.

Також колишній президент Росії Борис Єльцин неодноразово поводився дещо неадекватно.

Видання Independent наводить випадок, коли Єльцин змусив прем'єра Ірландії Альберта Рейнолдса чекати в аеропорту Шеннон, оскільки він "недобре почувався" і не міг покинути літак.

Реклама:

Головне сьогодні