Створять єдиний пристрій для підзарядки мобільних телефонів

— 18 лютого 2009, 18:09

Наразі більшість виробників випускають зарядні пристрої, які сумісні лише з їхніми власними телефонами, пише BBC.

Тому планується розробити зарядний пристрій, який би підзаряджав усі мобільники.

За повідомленням представників Асоціації глобальних систем мобільних телефонів (GSMA), єдиний зарядний пристрій буде споживати на 50% менше енергії.

Компаніями, які зголосили підтримати створення такого пристрою стали: Nokia, Motorola, Samsung, Sony Ericsson, LG, T-Mobile, Orange, 3, AT&T и Vodafone.

Більшість нових апаратів зможуть використовувати єдиний зарядний пристрій вже у 2012-му році.

"У галузі існує консенсус у тому, що необхідно рухатися у напрямку єдиного, економічного зарядного пристрою для усіх мобільних телефонів", - заявив директор з маркетингу GSMA Майкл О'Хара

"Підтримавши ініціативу створення загального зарядного пристрою і дозволивши споживачам самим вирішувати, чи потрібен їм такий окремий пристрій з кожним новим апаратом, чи ж вони можуть користуватися старим, ми внесемо свій вклад у справу поліпшення екології", - сказав Мітті Сторковіус, директор фірми Nokia з охорони навколишнього середовища .

У нового зарядного пристрою буде з'єднання типу USB.

До речі, Європейська комісія спричиняла тиск на виробників мобільних телефонів з метою, щоб вони випустили стандартний зарядний пристрій.

Минулого тижня уповноважений ЄС з питань промисловості Гунтер Ферхойген розповів у інтерв'ю радіостанції "Німецька хвиля", що у 27 країнах Євросоюзу використовується 30 різних видів зарядних пристроїв для мобільних телефонів.

За оцінками асоціації, коли буде створено єдиний пристрій, доведеться вирішувати питання про утилізацію близько 51 тисячі тон непотрібних пристроїв.

Реклама:

Головне сьогодні