Кількість шлюбів в Україні зменшилася на чверть

— 23 лютого 2009, 13:17

Про це повідомив міністр юстиції України Микола Оніщук з посиланням на статистику органів реєстрації актів цивільного стану громадян Міністерства юстиції України.

Втім, кількість розлучень високосного року також зменшилася - з 178 тис. у 2007 році до 166 836 у 2008 році.

Зменшення кількості зареєстрованих шлюбів, за словами міністра, є звичайним явищем для високосних років. Якщо з року в рік в Україні фіксується зростання кількості укладених шлюбів, то, наприклад, високосного 2004 року в країні також було зареєстровано на 26 % шлюбів менше, ніж за попередній 2003 рік.

Загалом, в Україні триває багаторічна тенденція до перевищення удвічі кількості укладених шлюбів над кількістю розірваних.

Найміцніші шлюби традиційно фіксуються в Закарпатській області. Так, протягом 2008 року на кожне розлучення в Закарпатті припадало понад 3 шлюби.

У Вінницькій, Волинській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях, а також у містах Київ та Севастополь на кожне розлучення припадало по 2 та більше шлюби.

Найгірша ситуація щодо співвідношення шлюбів-розлучень торік зареєстрована у Полтавській області, де на кожне розлучення припадало лише 1,5 шлюби. А також у Луганській, Донецькій, Миколаївській та Дніпропетровській областях, де на кожне розлучення було зафіксовано лише 1,6-1,7 шлюбів.
Реклама:

Головне сьогодні