Скандальні звірята аукціоного спадку Сен-Лорана. ФОТО

— 25 лютого 2009, 13:09

За 733 мистецькі об'єкти, які належали модельєру Іву Сен-Лорану та його другу П'єру Берже, аукціонний дім "Christie's" сподівався отримати 300 мільйонів євро, повідомляє "Німецька хвиля".

Більшим здивування організаторів було, коли у перший вечір продажу надійшли 200 мільйонів євро. Аукціонери та поціновувачі мистецтва у захопленні від незвичайної колекції, яка є втіленням смаку і стилю.

"Це легендарна колекція, адже її зібрали два неординарних чоловіки, які мали значний вплив у останні сорок років XX-го століття", - зазначає віце-президент паризького відділення "Christie's" Франсуа де Рікле.

Нових господарів мають знайти, зокрема, картини Тулуза Лотрека, Анрі Матісса та Пабло Пікассо, а також дві бронзові скульптури (заяча та свиняча голови), які відразу стали приводом для скандалу.

Вони належать до колекції з 12 тваринних символів та були вивезені з Китаю під час війни із Францією та Великобританією у XІX-му столітті.

Майже сотня китайських адвокатів згуртувалися, аби не допустити продажу цих фігур, які коштують близько 20 мільйонів євро і, на їх думку, належать китайському народу. Уряд у Пекіні ще не висловився з цього приводу.

Усі фото з сайту Etoday

Реклама:

Головне сьогодні