Путіна знову звинувачують у плагіаті

— 3 лютого 2009, 18:46

Нещодавно в The New York Times з'явилася стаття, в якій автор Ендрю Крамер написав, як у 1997 році тодішній заступник мера Санкт-Петербургу Путін отримав ступінь кандидата економічних наук.

Свого часу працівники Інституту Брукінгса проаналізували текст дисертації Путіна.

Вони встановили, що 16 сторінок у дисертації були скопійовані без будь-яких посилань з американського підручника 1978 року "Стратегічне планування та політика", написаного вченими Пітсбурзького університету Девідом Кліландом та Вільямом Кінгом.

Путін відмовився прокоментувати цю заяву, зауважує The New York Times.

Насправді ж, скандал із плагіатом в дисертації Путіна розгорівся ще у 2006 році у газеті Sunday Times. За день до публікації в британській газеті американська The Washington Post виявила, що і шість діаграм у роботі Путіна дуже схожі на роботу американських науковців.

Втім у новому витку скандалу з плагіатом в дисертації Путіна є ще один цікавий момент.

Наступного дня після публікації статті у The New York Times її переклад з'явився на сайті InoPressa.

Незважаючи на те, що скандал із дисертацією Путіна - це вже не новина, у скороченому варіанті російськомовного тексту будь-яке згадування про плагіат абсолютно відсутнє.

В Україні у скандали з плагіатом у наукових роботах неодноразово потрапляв голова Верховної Ради, віце-президент Національної академії наук України Володимир Литвин.

Крім того, член Партії регіонів Анатолій Кінах свого часу звинуватив Юлію Тимошенко у плагіаті його книжки "Український прорив".

Реклама:

Головне сьогодні