Грузинську пісню не допустили до "Євробачення-2009"

— 10 березня 2009, 18:15

У вітворок Європейський Союз мовлення (European Broadcasting Union (EBU)) проінформував грузинського суспільного мовника, що текст пісні не відповідає правилам конкурсу, повідомляє офіційний сайт пісенного конкурсу "Євробачення".

Офіційним поясненням є те, що назва і текст композиції, яку цього року хотіли привезти грузини порушує частину 4 правила 94 правила 9 Правил 54-го пісенного конкурсу, а тому не може взяти участь у "Євробаченні-2009".

[L]Зокрема, у пункту 4.9 йдеться, що "тексти та / або виконання пісні не повинні принести шоу погану репутацію. Ні тексти, ні виступи, ні дії політичного чи подібного до них характеру не мають бути допущені до пісенного конкурсу "Євробачення".

Ні лайка, ні інша неприйнятна мова неможливі у текстах чи у виконанні пісні. Не дозволено також комерційні виступи будь якого типу. Порушення цих правил - дискваліфікація".

Наразі EBU запропонувала Грузії два варіанти: або переписати текст пісні, або обрати іншу для виступу у Москві.

Термін подачі пісні закінчується 16-го березня, коли всі країни назвуть Європейському Союзу мовлення своїх представників.

Нагадаємо, цього року пісенник конкурс "Євробачення" проходитиме у Москві. 12-го та 14-го травня відбудуться два півфінали, а 16-го травня - фінал.

Реклама:

Головне сьогодні