На "Євробаченні-2009" Грузії не буде

— 11 березня 2009, 19:18

Про таке рішення грузинів у середу, 11-го березня, повідомляє "Грузия Online".

"Суспільний мовник Грузії не збирається змінювати текст пісні і відмовляється від участі у пісенному конкурсі "Євробачення", - заявили генеральний продюсер суспільного мовника Георгій Чантурі і продюсер гурту "Стефане і 3G" Каха Цискарідзе.

У своїй заяві грузинські представники наголошують, що пісня "We Don't wonna Put In" не містить жодних політичних заяв. Нагадаємо, саме через політичність пісні й було прийнято рішення не допускати її до конкурсу.

[L]Однак Цискарідзе та Чантурі приводять підтвердження того, що на "Євробаченні" вже декілька раз звучали пісні, які містили політичний контекст. Але чомусь їх не знімали з конкурсу і не вимагали змінювати тексти.

"Суспільний мовник Грузії" направив відкритий лист виконавчому директору конкурсу "Євробачення" Сванте Стокселіусу. У зверненні відмічається, що можливо на пісенний конкурс чиниться тиск зі сторони країни-хазяйки - Росії.

Тож, грузинська сторона вважає, що прохання Європейської мовної спілки про зміну тексту пісні гурту "Стефане і 3G" є нічим іншим, як результатом тиску з боку Москви.

"Маємо честь ще раз висловити нашу повагу до Вас і пісенного конкурсу "Євробачення" і у той час відмітити, що "Суспільний мовник Грузії" не згоден з вашим рішенням, тому що воно не достатньо обґрунтоване", - йдеться у зверненні до керівника "Євробачення".

Реклама:

Головне сьогодні