Австрійський маніяк у суді. Фото

— 16 березня 2009, 13:14

Ця історія шокувала увесь світ. Будинок, у якому Йозеф Фрітцль тримав ув'язненою свою другу сім'ю австрійські журналісти назвали "Будинком жахів". Невеличке містечко Амштеттен "прославилось" на весь світ.

Сьогодні Фрітцль прийшов у суд з великою синьою папкою перед обличчям. Так він простояв усю частину слухання, на якій був дозволений доступ преси. Як повідомив адвокат підсудного, Фрітцль перед появою в суді сказав, що "йому страшно".

Захисник маніяка також заявив, що той визнає себе винний по всіх статтях, але буде оскаржувати звинувачення в убивстві та рабському утриманні членів своєї сім'ї (загалом його звинувачують в зґвалтуванні, примушенні до співжиття, утриманні людей у рабстві та вбивстві дитини).

Ось так маніяк простояв у суді до того часу, поки журналісти не вийшли
Ніхто з потерпілих в суд не прийшов. Йозеф Фріцль не побачить у суді свою доньку: йому покажуть лише одинадцятигодинний запис свідчення нині 43-річної Елізабет.

Нагадаємо, поліція Австрії заарештувала Йозефа Фрітцля у квітні минулого року. Про його доньку-полонянку стало відомо, коли її 19-річну дитину доставили до лікарні у тяжкому стані

Батько гвалтував Елізабет довгі 24 роки
Із шести дітей, які вижили, троє теж утримувалися в підвалі. Ще трьох дітей Фрітцль усиновив, заявивши дружині, що донька залишила їх біля будинку.

Все своє життя "діти підземелля" жили без сонячного світла та їли прострочену їжу, яку їм приносив батько-дідо, який тероризував їхню маму. Як розповідає автор книги про злочинця Аллан Холл, діти завжди знали, коли Фріцль ґвалтував матір - він завжди вимикав світло.

Тепер Фріцль у в'язниці
[L]За словами адвоката, Фрітцль має намір визнати себе винним у більшості висунутих звинувачень.

Слухання справи пройдуть у закритому режимі, пресу допустять лише на оголошення вироку.

Як повідомляє The Times, скоріше за все маніяка буде засуджено до довічного ув'язнення не у в'язниці, а у психіатричній лікарні для особливо небезпечних злочинців.

Прокурор вимагає, щоб обвинуваченого направили саме в таку лікарню.

Мати Елізабет з онукою, яку Фріцль виніс з підземелля і сказав, що їхня донька підкинула доньку

Будівля суду в місті Санкт-Пельтен, де починається гучний процес, вже зараз нагадує фортецю в облозі.

Перед головним і запасними входами чергують посилені наряди поліції, у місті немає місць у готелях, довкола безліч журналістів, які шукають відповіді на питання: як усі ці 24 роки Йозефу Фріцлю вдалось протримати доньку і підвалі власного дому і як його дружина нічого про це не знала? Зрештою, як людина могла вчинити таке з власною донькою?

Тут Елізабет провела 24 роки свого життя

За матеріалами The Times, The Daily Mail, Die Welt, усі фото The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні