Літаючий автомобіль зробив перший політ. Фото, Відео

У США вперше піднявся у небо перший у світі літаючий автомобіль, повідомляє The Daily Mail.

Компанія-виробник стверджує, що машина може пролетіти близько 724 кілометрів без додаткової заправки, причому їздить і літає вона на звичайному бензині. Тож коли пальне закінчиться, машину-літак можна заправити на звичайнісінькій заправці.

Це перша у світі модель зі складними крилами, що успішно пройшла випробуваня. За словами пілота-випробувача, який підняв у небо новинку, Terrafugia Transition "літає як хороший літак".

Як повідомляє Лента.ру з посиланням на офіційне повідомлення компанії, новинка сертифікована для використання на дорогах загального користування і може підніматися в повітря з будь-якої злітно-посадочної смуги.

Та для польотів пілотові Terrafugia Transition необхідна буде спеціальна ліцензія. Представники фірми стверджують, що її можна одержати, пройшовши курси і налітавши близько 20 годин.

На землі Terrafugia Transition є передньопривідним автомобілем, з звичайним бензиновим двигуном. Максимальна швидкість - 185 кілометрів на годину. По землі Terrafugia Transition при повністю заправленому баці зможе проїхати лише 105 кілометрів, додає Лента.ру.

У повітрі машина використовує пропелерний мотор Rotax 912S. Перетворення звичайного автомобіля в літак триває якихось 30 секунд - за цей час у новинки складаються крила.

На даний момент Terrafugia Transition ще далека від серійного виробництва. У компанії мають намір поліпшити конструкцію і провести додаткові випробування літаючого автомобіля як на звичайних дорогах, так і в повітрі.

Потім буде побудований новий прототип. Однак розроблювачі вже приймають попередні замовлення на автомобіль-літак. Передоплата складає 10 тисяч доларів, а повна вартість - 194 тисячі доларів.

За матеріалами The Daily Mail та Лента.ру, Фото з зазначених порталів

Реклама:

Головне сьогодні