Міносвіти закликає абітурієнтів обирати ті професії, на які є попит

— 24 березня 2009, 14:10

"Коли людина осмислено обирає собі професію... то вона теж має відповідати, не тільки міністр має відповідати за те, що я не можу її працевлаштувати", - сказав Вакарчук під час прес-конференції, повідомляють "Українські новини".

Міністр зазначив, що зараз багато абітурієнтів хочуть одержати спеціальність юриста або економіста, у той час як на ринку праці ці професії не надто затребувані.

Водночас, зі слів міністра, професія вчителя не має великої популярності серед майбутніх студентів, хоча вакансій досить.

Тож Вакарчук вважає, що під час вибору майбутньої професії абітурієнти мають більше уваги приділяти не тільки її престижності, але і можливості подальшого працевлаштування.

Урядовець зізнався, що спеціальні програми допомоги в працевлаштуванні випускників вищих навчальних закладів у зв'язку з фінансово-економічною кризою ні Кабінетом Міністрів, ні Міністерством освіти і науки наразі не розробляються.

"Є загальний підхід, державний, щодо відповідних центрів зайнятості, а якогось конкретного напрямку в міністерстві не розробляється", - повідомив Вакарчук.

Проте, він зазначив, що Міносвіти має намір вдосконалити систему інформування абітурієнтів про вступну кампанію "Конкурс".

Натомість, міністр вважає, що допомагати абітурієнтам під час вибору майбутньої професії мають їхні батьки.

Реклама:

Головне сьогодні