Тест

Поважних причин у випускників для неявки на тестування більше немає

Про це попередив міністр освіти і науки Іван Вакарчук, повідомляє УНІАН.

Відповідаючи на запитання журналістів, як вчинити тим, хто через хворобу, або з іншої поважної причини пропустив тестування, міністр зауважив: "А що робити тому, хто пропустив вступний іспит? Чекати наступного року".

З тестуванням, за його словами, така ж сама ситуація - хто з якихось причин його пропустить, змушений буде готуватися на наступний рік.

Вакарчук пояснив, що проведення додаткової сесії тестування минулого року показало її неефективність, тому що матеріальні витрати на її забезпечення не відповідали отриманому ефекту.

Так, для проведення додаткової сесії витрачаються майже такі ж самі кошти, як і для основної, а на тестування приходить мізерна кількість учасників.

[L]

Міністр зауважив, що це поодинокі випадки, за якими "не можна будувати державну політику". Крім того, додав він, потрібно відповідально ставитися до витрат бюджетних коштів, і використовувати їх якнайефективніше.

Як відомо, цього року Міністерство освіти і науки внесло зміни до організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання і відмінило додаткову сесію.

Крім того, зменшено кількість предметів з одинадцяти до восьми і запроваджено тестування з чотирьох іноземних мов.

Результати усіх тестувань учасника буде занесено до одного сертифікату (з кожного окремого предмету як 2008-го року, сертифікати не видаватимуться).

Цьогорічне тестування відбудеться в період з 6 травня по 5 червня.