У Російській церкві допускають "тусовки" православних у нічних клубах

— 10 квітня 2009, 12:09

"Може бути, й можливий був би нічний клуб, де молоді люди могли б подивитися хороший фільм і потім поговорити про нього хоч до трьох, хоч до чотирьох годин ночі", - сказав голова синодального Відділу зі взаємодії Церкви й суспільства протоієрей Всеволод Чаплін.

"Такі речі, напевно, можуть бути", - додав він у ході зустрічі зі слухачами Вищої школи державного адміністрування при Московському державному університеті, інформує "Інтерфакс".

Отець Всеволод нагадав, що католики вже організували у Москві подібний заклад - культурний центр "Духовна бібліотека" на Покровці, відвідувачі якого вечорами діляться враженнями про переглянуті фільми, купують і беруть напрокат книги.

"Ось такий клуб може працювати навіть уночі. А клуб зі стриптизом і горілкою, гадаю, не потрібен у православному культурному середовищі", - заявив священик.

За словами отця Всеволода, робота з молоддю стане одним із пріоритетів у громадській діяльності Церкви, причому форми цієї роботи вже зараз організуються найрізноманітніші.

"У сучасної молоді зникає моральна роздвоєність радянського періоду, коли люди змушені були поклонятися ідеології, яка реально ніким не поділялася. Сьогодні у молоді дуже багато життєвих перспектив, і завдання старших поколінь, а також держави - у першу чергу, не заважати молодим людям вибудовувати свої життєві проекти", - вважає отець Всеволод.

За його словами, у молодих росіян сьогодні "є хороші шанси створити країну не закомплексованою, яка не намагатиметься виправдовуватися перед Заходом чи Сходом і вічно оглядатися на якісь стереотипи суспільного життя, які були вироблені не в найкращий час і не найрозумнішими людьми".

Реклама:

Головне сьогодні