Перший в світі клонований верблюд. Фото

— 14 квітня 2009, 17:47

Самка верблюда народилася на світ минулої середи, пише Gulf News. Тварина була клонована в Центрі репродукції верблюдів та отримала ім'я Інджаз, що означає "досягнення".

Перший клонований верблюд важить 30 кілограмів і народився в результаті нормальної вагітності, яка тривала 378 днів. Проведений генетичний аналіз показав, що в лабораторії таки клонували верблюда.

Для клонування тварини вчені використовували звичайний метод заміни ядра яйцеклітини на ядро з клітини донора.

"Ми всі дуже раді, що народження Інджаз є результатом високої майстерності і командної робота кожного з Центру репродукції верблюдів. Цей значний прорив дає можливість зберегти цінних бігових та молочних верблюдів", - сказав доктор Лулу Скідморе, науковий директор Конвенції з прав дитини.

Ця новина з'явилася через рік після того, як Центр репродукції верблюдів оголосив про народження близнюків верблюдів Захі та Бахі. Самці були створені з використанням технології мікро-маніпуляції ембріонів.

Клоноване верблюжа з мамою. Фото Gulf News
Центр репродукції верблюдів, заснований у 1989 році і займається не лише клонування, а проводить генетичні дослідження з різними видами цих тварин.

Нагадаємо, першою клонованою твариною була вівця Доллі. Вона з'явилася на світ 5 липня 1996 року в Единбурзі, Шотландія.

Клонування Доллі було названо одним із найзначніших проривів в історії людства. Вівця стала відомою в усьому світі. Але у 2003 році в ході ветеринарної експертизи виявили, що у Доллі прогресує хвороба легенів.

Реклама:

Головне сьогодні