Зупинки потягів у Карпатах можуть скасувати через сміття

— 16 квітня 2009, 13:44

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Під час комісійного об'їзду керівництво Львівської залізниці у низці населених пунктів Львівщини, Івано-Франківщини та Закарпаття було виявило значне засмічення території вздовж колії та поблизу станцій.

Особливо захаращеною виявилася приколійна територія в Яремчі, Делятині та Рахові, де "населенням знехтувані всі екологічні та санітарні норми".

"Мешканці вказаних населених пунктів свідомо зносять та звозять сміття до залізничного полотна, що негативно впливає не лише на естетичний вигляд смуги відчуження, але й на екологічну ситуацію. З огляду на це, важливим є і питання санітарного благополуччя жителів вказаних регіонів", - йдеться у повідомленні.

Небезпека, насамперед, полягає в тому, що відходи життєдіяльності потрапляють у ґрунт і воду, а це може спричинити спалахи інфекційних хвороб.

У той же час указані населені пункти - це фактично рекреаційна зона Карпат, куди спрямовані значні туристичні потоки, а відтак - на них зосереджено увагу не лише вітчизняних мандрівників, але й закордонних гостей.

Ось так виглядають деякі райони Карпат біля залізничного полотна. Фото "Укрзалізниці"

Залізницю обурює факт сусідства із самовільно, усупереч відповідним нормам облаштованими сміттєзвалищами, оскільки це сусідство псує імідж не лише регіону, але й держави загалом.

Тому керівництво Львівської залізниці закликає органи місцевої влади вжити заходів для прибирання приколійної території та ліквідації на ній смітників.

"У разі, якщо сміття не буде прибрано, Львівська залізниця залишає за собою право вдатися до відміни зупинок поїздів у тих населених пунктах, де елементарні санітарні норми проігнорують", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Головне сьогодні