Троянди і собачки, намальовані Гітлером, підуть з молотка

— 17 квітня 2009, 08:29

На аукціоні, запланованому на 23 квітня, будуть представлені роботи Адольфа Гітлера, які,за оцінкою експертизи, відносяться до початку 20-х років, коли Гітлер ще намагався заробляти на життя живописом, повідомляє La Stampa.

Ім'я власника творчих добутків, що мають більш історичну, ніж художню цінність, не називається. Відомо лише те, що колекціонер придбав ці малюнки в британського солдата, що повертався з німецького міста Ессен.

На малюнках зображені переважно квіти, собачки, будиночки. Є також портрет задумливого чоловіка, який сидить на мосту. Він - у коричневому одязі, у нього немає типових вусиків, але зачіска - характерна для майбутнього диктатора.

[L]Деякі фахівці вважають, що це - автопортрет фюрера, інші - сумніваються.

"Гітлер любив малювати квіти, особливо троянди та романтичні пейзажі з будиночками. Це не шедеври, але кожна з робіт може коштувати до 400 тисяч євро", - говорить Річард Вествуд, який проводитиме торги.

Два роки тому в Корнуоллі (Англія) на торгах була виставлена 21 акварель єфрейтора Гітлера, які він зробив у траншеях на Західному фронті у 1916-1918 роках. Але і на цих роботах намальовані романтичні пейзажі.

Малюнки 60 років пролежали у валізі на горищі одного будинку в Бельгії, у якому у свій час зупинявся Гітлер.

В Італії в 1992 році в Трієсті також були оголошені торги, на яких були виставлені малюнки Гітлера.

Однак лоти були зняті з аукціону, оскільки ранком того дня італійська держава оголосила ці роботи "своїм архівним надбанням" і заборонило їхній вивіз із країни.

За матеріалами La Stampa у перекладі Inopressa

Реклама:

Головне сьогодні