Сотні тисяч людей по всьому світі 17 квітня з’ясують, що стали канадцями. Відео

— 17 квітня 2009, 17:51

Справа в тому, що саме в цей день вступає в дію поправка до закону про громадянство, яка автоматично надасть канадське громадянство сотням тисячам тих, хто його позбувся у зв'язку з набуттям нового громадянства.

Канадцями автоматично стануть і їхні діти, пише The Wall Street Journal.

В уряді Канади не знають точно, про яку кількість людей йдеться, і тим більше не знають їхнього місцезнаходження, зауважує видання. Але мова йде про сотні тисяч осіб.

Передбачається, що більшість з них живе зараз у США. За даними американської статистики, 240 тисяч канадців були натуралізовані в цій країні у період з 1947 по 1977 роки.

Щоб звернутися до цієї аморфної групи, канадський уряд навіть завантажив спеціальний ролик на YouTube, який називається Waking up Canadian "Прокинутися канадцем".

ВІДЕО ДНЯ

Нові законодавчі зміни канадського уряду у першу чергу торкнуться релігійної групи менонітів, що залишили Канаду в двадцятих роках минулого століття, а коли повернулись у країну, то з'ясували, що їх позбавили громадянства.

Крім того, стати канадцями зможуть діти канадських громадян, народжених на території США в 1947-1977 роках (їхні мами виїжджали у США народжувати в американських клініках).

Втім, як зазначають канадські урядовці, ті, хто автоматично отримав канадське громадянство мають ще звернуться за його підтвердженням.

Реклама:

Головне сьогодні