Скандал у Китаї: партійні функціонери ґвалтували школярок

— 22 квітня 2009, 10:59

Сексуальні злочинці підстерігали своїх жертв біля шкіл - деяким дітям не було й 13 років, повідомляє Inopressa з посиланням на баварське видання Sueddeutsche Zeitung.

Оприлюднення цих фактів шокувало весь Китай - не лише через огидність самих злочинів, але й тому, що в якості підозрюваних злочинців виступають вчитель і п'ять функціонерів Комуністичної партії Китаю.

Так, шість чоловіків підозрюються у тому, що вони були постійними клієнтами кримінального притону, який систематично постачав їм школярок з початкової та середньої школи.

Злочині були розкрити після того, як 14-річна Лі Цін почала вмовляти свою бабусю не відправляти її до школи. Згодом же дівчина зізналася, що стала жертвою зґвалтування.

За словами дівчинки, у школі постійно чергували два підлітки-наркомани, які заробляли тим, що приводили до притону дівчат. А вже там юних китаянок били та кололи їм уколи, щоб ті ставали більш поступливими.

З початку квітня скандальна справа знаходиться на розгляді народного суду в Сишуе, провінції Гуйчжоу.

Наразі китайські державні ЗМІ більше не розголошують подробиць цієї скандальної справи.

Щоправда в Інтернеті було опубліковано декілька інтерв'ю з жертвами та їх родичами.

Однак, на думку іноземних ЗМІ, схоже на те, що суд намагається пом'якшити провину підозрюваних. Адже, замість того, щоб висунути затриманим звинувачення у сексуальному насиллі над неповнолітніми, прокуратура висунула звинувачення у зв'язку з "проституцією серед неповнолітніх".

До речі, за законами Китаю, ґвалтівників засуджують до страти, а от покарання за користування послугами малолітніх проституток може бути набагато м'якшим.

Тож, на думку багатьох китайців, Компартія Китаю хоче захистити своїх функціонерів від суворого покарання.

А один з блогерів всесвітньої мережі взагалі вважає, що сторона звинувачення не лише намагається виправдати ґвалтівників, але й виставити злочинцями самих жертв, стверджуючи, що дівчата добровільно продавали себе.

Реклама:

Головне сьогодні