Картини Гітлера пішли з молотка за 140 тисяч доларів. Фото, відео

— 24 квітня 2009, 12:11

Загальна сума виручки за 13 акварельних малюнків Гітлера, які були виставлені 23 квітня на аукціону в Англії, склала 95 тисяч фунтів стерлінгів (близько 140 тисяч доларів).

Зокрема, лише за малюнок із зображенням чоловіка, що сидить на мосту, невідомий покупець заплатив 10 тисяч фунтів (понад 14 тисяч доларів), повідомляє BBC.

Представник аукціону Mullock's Річард Вествуд-Брукс заявив, що дуже задоволений результатами торгів, оскільки очікував, що максимальний прибуток не перевищить і 60 тисяч фунтів.

"Будьмо відвертими - все ж таки ці витвори не роботи Пікассо. Гадаю, ніхто не стане стверджувати, що Адольф Гітлер належить до числа кращих художників", - сказав Вествуд-Брукс.

На більшій частині акварелей Гітлера намальовані пейзажі. Деякі з його робіт мають у кутку напис: "A. Hitler".

Картина Гітлера із зображенням чоловіка, що сидить на мосту. Фото з mullocksauctions.co.uk

Спеціалісти датують продані на аукціони твори 1909-1914 роками. Зокрема, вважається, що колекція з 13-ти картин, була написана до Першої світової війни, коли Гітлера не прийняли до Віденської академії мистецтва і він був змушений заробляти на життя, копіюючи листівки для туристів.

Пізніше, коли він був при владі, Гітлер поширював про себе міф, в якому фюрер виступав у ролі художника, якого ніхто не розумів. Зрештою, Гітлер наказав зібрати тисячі своїх робіт докупи.

Після війни офіцер, який опікувався колекцією, став головним експертом, який міг відрізнити підробки від справжніх творів Гітлера. Саме він визначив, що акварелі, ескізи та олійні полотна, які були виставлені на аукціоні, є справжніми.

[L]Деякі з робіт не такі погані, як більшість картин Гітлера, але попри інтерес колекціонерів, ціни досить скромні.

Ринок історичних предметів, пов'язаних з Гітлером, завжди, є суперечливим, попри те, що він приваблює покупців з усього світу.

Але працівники аукціону кажуть, що речі, як наприклад, листи чи автографи, розглядаються радше як історичні документи.

Реклама:

Головне сьогодні