"Свинячий грип" треба називати саме так – Всесвітня організація охорони здоров’я

— 29 квітня 2009, 13:55

Раніше представники сільськогосподарської індустрії США запропонувати назвати новий вірус "мексиканським", щоб не створювати негативні асоціації зі свининою.

У країнах, в яких було виявлено свинячий грип, тварини були здоровими, а захворювання передавалось від людини до людини, переконує керівники Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин Бернард Валлат.

Прив'язка до "свинячого" у назві вже призвела до того, що Росія, Китай та Україна заборонили ввіз свинини з кількох країни світу.

Водночас, за словами помічника генерального директора ВООЗ Кейджі Фукуда, інфекційне захворювання треба називати саме "свинячим грипом", оскільки цей вірус належить до тих, які вражають свиней.

"У нас немає жодних планів пробувати пропонувати якісь нові назви для цього захворювання", - заявив Фукуда журналістам, повідомляє агентство Bloomberg.

Раніше президент Асоціації експортерів свинини Педро де Кабарго Нето у листі на ім'я керівника ВООЗ Маргарет Чен заявив, що назва "свинячий грип" "є загрозливою і може призвести до серйозних втрат виробників свинини по всьому світі".

Оскільки немає жодних свідчень про те, що вірус може поширюватись через їжу, то "не справедливо називати захворювання "свинячим грипом".

Нагадаємо, 27 квітня Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила рівень загрози пандемії свинячого грипу з третього до четвертого (всього їх шість).

[L]Хворі на свинячий грип зареєстровані у Мексиці, США, Великобританії, Ізраїлі, Новій Зеландії, Канаді, Іспанії та Німеччині.

Випадки загибелі людей від свинячого грипу підтверджені наразі лише в Мексиці.

У хворих підвищується температура, з'являються кашель, нежить, з'являються біль у горлі та голові.

Раніше повідомлялося, що жертвами хвороби в Мексиці стали більше 150 людей.

Проте 28 квітня ввечері міністр охорони здоров'я Мексики Хосе Анхель Кордова повідомив, що офіційно зареєстровано лише сім випадків загибелі людей від свинячого грипу, всі вони проживали в Мехіко, повідомляє ВВС.

За його словами, ще 152 людини померли від пневмонії. Міністр також офіційно підтвердив лише 26 випадків зараження людей в країні свинячим грипом.

Реклама:

Головне сьогодні