Microsoft створив аварійну соціальну мережу

— 29 квітня 2009, 17:00

Корпорація Microsoft почала бета-тестування соціальної мережі Vine, пише Lenta.ru з посиланням на TechCrunch.

Мета проекту - дозволити близьким людям мати контакт один з одном, коли більшість каналів зв'язку не працюють. Зокрема, у надзвичайних ситуаціях.

Розробка Vine почалася півтора роки тому. Ідея створення такої мережі виникла, коли мешканці США постраждали від урагану Катріна.

Поки працювати з Vine може лише невелика кількість користувачів. На основі їх відгуків Microsoft розраховує допрацювати цей проект. Дата остаточного запуску Vine не повідомляється.

Специфіка роботи мережі

З Vine можна працювати як через комп'ютер, так і за допомогою SMS-повідомлень або електронної пошти. Спеціальна функція цього сервісу дозволяє відправити коротке екстрене повідомлення друзям. Останні можуть прочитати його як на комп'ютері, так і на екрані мобільника.

Також за допомогою Vine користувач може дізнатися про останні новини регіону, в якому знаходиться він або його друзі. Джерелами новин для цієї соціальної мережі є 20 тисяч ресурсів. За бажанням, зі всього потоку можна вибрати лише новини на тему, що цікавить. Для цього в Vine передбачена система фільтрів.

Крім того, соціальна мережа Vine інтегрована з іншими онлайновими ресурсами. Зокрема, вона дозволяє переглядати статус друзів в Facebook. Пізніше в Vine з'являться аналогічні функції для роботи з Twitter та іншими сервісами.

Реклама:

Головне сьогодні