В Україні з’явився перший Музей віслюка

— 6 квітня 2009, 12:15

Наразі у першому в Україні такому музею близько 100 експонатів, повідомляє Russia Today. Тут можна побачити вози, упряж, хомути, організатори сподіваються, що колекція новоствореного музею буде лише збільшуватись.

Віз у музеї. Усі фото "Комсомольської правди"
Музей відрила фірма "Диво-віслюк". Виставка з назвою "Віслюк - друг людини" буде працювати щоденно цілий рік.

Організатори експозиції намагалися показати роль ослів у різні часи, додає УНІАН.

"Наприклад, під час Кримської війни віслюки підвозили ядра, маленькі гармати. Вони брали участь і в партизанському русі, у Вітчизняній війні - тому на виставці представлена шапка-вушанка з перев'язаною червоною стрічкою, автомат", - сказав засновник музею Микола Помогалов.

"Люди, які приходять відвідати наш музей тепер мають можливість дізнатись про віслюків більше і полюбити їх так, як любить цих чудових тварин наша сім'я", - зауважує Помогалов.

Ферма "Диво-віслюк" є першою такою фірмою в Україні. 56 віслюків, які живуть на фермі, беруть участь у театральних постановках. Крім того, вони катають туристів. Деякі вухасті щасливчики навіть знімались у кіно.

"Керувати віслюком зможе не кожен. Тому "наїзникам" ми видаємо посвідчення водія, в якому вказуємо одну з шести категорій. Найвища називається "Повелитель вухастих", - додав засновник виставки, пише "Комсомольська правда".

Віслюки є дуже популярними в Залісному. У селі у 2008 році був навіть встановлений пам'ятник цій тварині.
Реклама:

Головне сьогодні