Українці адаптуються до життя в умовах кризи

— 13 травня 2009, 18:13

Українці адаптуються до нових соціально-економічних реалій. Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією Research & Branding Group, повідомляє "Інтерфакс".

Згідно з ними, у травні 2009 року кількість громадян, які у цілому задоволені своїм життям, у порівнянні з квітнем збільшилося на 6% і склало 34%, і такий показник співставний з аналогічними показниками травня 2007 року.

У регіональному розрізі кількість задоволених своїм життям громадян найбільше істотно збільшилася на заході України (на 15%) і склала 46%.

У цілому, як відзначають соціологи R&B Group, негативні оцінки економічного становища країни в порівнянні з попереднім місяцем не зазнали істотних змін і склали 86% і по країні, і в окремих регіонах.

Оцінка політичної ситуації в країні продовжує залишатися на критично низькому рівні - 85% громадян характеризують її в цілому як нестабільну.

Водночас, помітне деяке зниження кількості негативних оцінок у порівнянні з попереднім місяцем за рахунок збільшення кількості респондентів, що невизначилися у своїй оцінці.

Опитування проводилося з 25 квітня по 5 травня 2009 року фахівцями компанії R&B Group методом особистого інтерв'ю в 24 областях України та у Криму. Опитано 2079 чоловік. Погрішність вибірки складає 2%.

Реклама:

Головне сьогодні