Оприлюднено дати наступного "Євробачення"

— 14 травня 2009, 13:09

Наступного року конкурс проходитиме з 18 по 22 травня. Про це на прес-конференції у Москві заявив виконавчий супервайзер цьогорічного пісенного конкурсу Сванте Стокселіус, повідомляє "Ліга".

Півфінали "Євробачення-2010" можна буде побачити 18 та 20 травня, а фінал - 22 травня.

Окрім цього, Сванте Стокселіус розповів, що Європейська мовна спілка веде переговори з приводу розширення кількості учасників пісенного конкурсу. Зокрема, мова йде про те, щоб вже наступного року Італія знову приєдналася до участі у "Євробаченні".

[L]Справа у тому, що Італія відмовлялася від участі у конкурсі декілька разів через зменшення заціцавленості італійців "Євробаченням".

Якщо вірити Вікіпедії, вперше це трапилось у 1981 році, коли телерадіокомпанія RAI заявила, що в Італії знизилася цікавість до конкурсу. Та вже у 1983 році італійський представник знову вийшов на сцену "Євробачення".

Однак у 1986 році RAI вирішила, що Італія таки не братиме участь у пісенному конкурсі.

Так само, з 1994 по 1996 роки італійські представники не співали на "Євробаченні", бо на думку телерадіокомпанії країни у населення знову спав інтерес до конкурсу.

У 1997 Італія знову повернулася, після чого припинила брати участь у пісенному конкурсі, не пояснюючи причини.

Загалом же представники від Італії двічі перемагали у "Євробаченні" - 1964 та 1990 роках.

Нагадаємо, 12 травня у Москві пройшов перший півфінал "Євробачення-2009", на якому визначилися ще 10 фіналістів конкурсу.

У четвер, 14 травня, відбудеться другий півфінал "Євробачення-2009" у якому за місце ц фіналі вестиме боротьбу й представниця від України Світлана Лобода.

А вже 16 травня під час фіналу пісенного конкурсу у столиці Росії визначиться цьогорічний переможець "Євробачення" і країна, яка наступного року стане хазяйкою конкурсу.

Реклама:

Головне сьогодні