Тест

Створено мотоцикл, який заряджається від розетки. Фото

Мотоцикл на електроприводі, створений конструктором Нілом Саікі, розганяється до швидкості 80 кілометрів на годину за п'ять секунд.

Винахідник з компанії Zero Motorcycles вважає новий мотоцикл Zero S "надшвидкісним у своєму класі", пише ВВС.

"Ви можете розганятися на ньому швидше, ніж на будь-якому автомобілі. Він рухається безшумно і це схоже на політ", - розповідає Саікі.

Zero S починє рухатися за допомогою блоку літієвих акумуляторів, розташованих в задній частині мотоциклу.

В електричному мотоциклі конструктор сумістив найменші та найлегші акумулятори у світі з рамою, яка важить лише 12 кілограмів. І акумулятори, і раму, яка виготовлена з авіаційного алюмінію, Ніл Саікі розробив сам.

Так виглядає електричний мотоцикл Zero S. Всі фото з zeromotorcycles.com

Мотоцикл Zero S важить всього 102 кілограми. Він набагато легший, ніж звичайні мотоцикли, і це дає йому можливість легко маневрувати під час їзди.

За твердженням виробника, після чотирьохгодинної підзарядки батарейок від звичайної електричної розетки вдома на мотоциклі можна проїхати близько 100 кілометрів.

Загалом же строк служби акумулятора десь 5 років.

За попередніми даними, електричний мотоцикл Zero S будуть продавати за ціною трохи більше 5 тисяч доларів.

На новенькому мотоциклі можна буквально літати

Турбота про навколишнє середовище

Компанія-виробник передбачає, що мотоцикл Zero S на електроприводі стане "екологічно чистою альтернативою" звичайним мотоциклам.

"Не дивлячись на те, що при виробітку електрики також відбувається забруднення навколишнього середовища, викиди вуглекислого газу в атмосферу з розрахунку на кожний кілометр шляху мотоцикла на електроприводі у вісім разів менші у порівнянні зі звичайними мотоциклами", - заявляють у компанії Zero Motorcycles.

Робота над електричним мотоциклом

Ще під час навчання у коледжі у Каліфорнії Ніл Саікі розробив перший у світі гелікоптер, яки починав рухатися за допомогою мускульної сили людини.

Zero S є найлегшим у світі

Цей винахід допоміг йому отримати роботу конструктора в американському космічному агентстві NASA, яку він потім залишив, щоб займатися конструюванням власних моделей мотоциклів.

Конструювання мотоциклу на електроприводі розпочалося шість років тому.

Спочатку всі роботи фінансувалися за рахунок власних коштів Саікі та його дружини, які вклали в проект усі свої заощадження.

Та незабаром гроші на проект почали надходити від приватних інвесторів. За ловами Саікі, це були "люди, які добре знали мене, мої винаходи і мою репутацію". Пізніше до них приєдналася компанія, яка виготовляє мотоцикли.

Наразі компанію Zero Motorcycles, яку власне створив Саікі, фінансує "одна велика приватна фірма", яка воліє залишатися невідомою.

Мотоцикл на електроприводі розганяється до 80 км за 5 секунд