Олігарха засудили до страти за вбивство співачки. Фото. Відео

— 21 травня 2009, 17:06

Співачка Сьюзан Тамім була зарізана у своїй квартирі в Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати) в липні минулого року. Співачку кілька разів ударили ножем і перерізали їй горло, повідомляє ВВС.

Кілька днів після цього була затримана людина, підозрювана у її убивстві. Нею виявився колишній поліцейський, який працював у компанії мільярдера Хішама Талаата Мустафи.

За словами прокурорів, у ході слідства колишній поліцейський зізнався, що Мустафа був замовником убивства. У четвер єгипетський суд також присудив виконавцю вбивства вищу міру покарання - повішення.

Доказами в справі стали записи відеокамер зовнішнього спостереження з апартаментів співачки і зразки ДНК крові, виявленої на місці вбивства. До справи також залучені розшифровки телефонних розмов між мільярдером і його співробітником, у яких, як стверджує прокурор, мова йшла про убивство, яке планувалося.

Як мотив убивства єгипетські ЗМІ називають бажання мільярдера покарати 30-річну Тамім за те, що вона його покинула. Слідство встановило, що Мустафа заплатив за вбивство співачки 2 мільйони доларів.

Сьюзан Тамім стала відома після перемоги в телевізійному шоу в 1996 році. Її останній хіт "Закохані" був присвячений убитому прем'єр-міністрові Лівану Рафікові Харірі.

Хішам Талаат Мустафа - відомий єгипетський бізнесмен. Він не тільки багатий підприємець, але і впливовий політик.

49-річний Мустафа є заступником голови одного з комітетів верхньої палати парламенту Єгипту, а також входить у керівництво правлячої Національно-демократичної партії. Більш того, він відомий своєю дружбою із сином президента Єгипту Хосні Мубарака.

Сьюзан вбили через ревнощі, вважає місцева преса. Фотокадр з відео АР
Реклама:

Головне сьогодні