Загинув письменник Назар Гончар

— 22 травня 2009, 10:49

Назар Гончар втопився на ужгородському кар'єрі, глибина якого сягає близько 30-40 метрів. Купатися там заборонено, повідомляє ЗІК.

Разом з ужгородськими поетами Назар Гончар поїхав на кар'єр після зустрічі зі студентами Ужгородського національного університету.

Очевидці трагедії свідчать, що письменник плавав поблизу берега. Помітивши його відсутність, подумали, що кудись відійшов. Проте за кілька хвилин побачили у воді бездиханне тіло.

Назар Гончар (1964-2009) - український поет і перформер. Лауреат премії БУ-БА-БУ за найкращий вірш 1989 року. Автор поеми-комікса "Казка-показка про Байду-Немову" (1993), а також збірок віршів: "Закон всесвітнього мерехтіння" і "ПРОменеВІСТЬ".

Співзасновник літературного гурту "ЛУГОСАД" (ЛУчук-ГОнчар-САДловський). Жив у Львові.

Неодноразово виступав у Польщі. В 2007 році тут вийшов томик його вибраних віршів у перекладах Анети Камінської та Андрія Поритка (з участю автора).

Його тексти були також опубліковані в антології "Wiersze zawsze są wolne. Poezja ukraińska przekładach Bohdana Zadury" та в часописах "art", "LiteRacje" "Pociąg 76" (w tłumaczeniu Anety Kamińskiej i Andrija Porytki).

Польська Інтернет-сторінка автора - на порталі www.literackie.pl. Стипендіат програм "Urbani" (2005), "Gaude Polonia" (2007) та "Stadtschreiber der Stadt Graz" (2007/2008).

Реклама:

Головне сьогодні