У Росії знайшли дівчинку, яку виховували тварини

— 27 травня 2009, 17:29

Днями співробітники міліції Управління внутрішніх справ Забайкальського краю разом з інспекторами у справах неповнолітніх забрали дівчинку-"мауглі" з родини, повідомляє "Городской портал Чита".

5-річна Наташа мешкала у квартирі разом з батьком, бабусею і дідусем. Однак виховували дівчинку зовсім не вони, а собаки і кішки, які жили разом з ними.

"Господарі майже нікого не впускали до квартири, а самі виходять лише вигулювати своїх чотириногих улюбленців, яких у квартирі декілька", - розповіли правоохоронці.

Вже давно за борги у помешканні відключили воду, тепло, газ і каналізацію.

Тож, коли співробітники міліції та соціальної служби прибули на місце, то побачили невмиту, у брудному одязі, з явними тваринними повадками 5-річну дівчинку.

"Не дивлячись на те, що Наташа жила у трикімнатній квартирі з батьком, бабусею та дідусем, вона майже не розмовляє, хоча людську мову розуміє", - повідомили працівники соціальних служб.

Вони зізналися, що з боєм відвоювали дитину у родичів. Адже батька у той момент вдома не було, а інші домочадці відмовлялися віддавати дівчинку.

Що ж до матері Наташі, то про неї не було нічого відомо. Але бабуся та дідусь запевняли, що вона жива і здорова й виховує ще трьох дітей.

Наразі маленька дівчинка з Чіти перебуває у соціально-реабілітаційному центрі "Надія".

За словами медиків, на перший погляд різких психічних відхилень у розвитку Наташі немає. Однак коли вихователі виходять з кімнати, дівчинка підскакує до дверей й починає гавкати.

А на все, що відбувається навколо вона дивиться з подивом, від будь-якого звуку на вулиці здригається.

До того ж працівники соціальних служб та лікарі відмічають відхилення у фізичному розвитку - у свої п'ять років Наташа виглядає на два-три роки.

"Тішить одне, що апетит у дитини хороший. Щоправда, ложку Наташа відкладає у сторону, а їжу хлебтає з тарілки", - розповіла викладач реабілітаційного центру виданню "Тайга. info".

З іншими маленькими мешканцями центру "Надія" Наташа не грається.

Про дівчинку, яку виховують не батьки, а тварини, сповістили невідомі по "гарячій лінії" з питань сімейного благополуччя Залізничного району міста Чіти.

За повідомленнями співробітників міліції, через 10 днів зібранні матеріали будуть передані до суду для порушення кримінальної справи за статтею 156 Кримінального Кодексу Російської Федерації "Невиконання обов'язків з виховання неповнолітніх".

Реклама:

Головне сьогодні