У зниклий літак Air France з 228 людьми на борту ймовірно вдарила блискавка

— 1 червня 2009, 16:25

У понеділок зранку над Атлантикою зник Аеробус А 330-200, що здійснював переліт Ріо-де-Жанейро - Париж. Коли літак проходив зону сильної турбулентності, його система автоматично надіслала повідомлення про помилку в електронній системі.

"Найімовірніше, у літак влучила блискавка. Він був у штормовій зоні з сильною турбулентністю, яка спричинила проблеми", - сказав директор з питань комунікацій компанії Француа Брусс.

Як повідомляють в Air France, літак зник з радарів приблизно в той час, коли він мав пролітати над побережжям Північної Африки чи Азорськими островами.

Хоча він міг впасти і значно ближче до Бразилії. Рятувальна місія Бразилії поки що не дала результатів.

На борту перебувало 228 осіб - 216 пасажирів та 12 членів екіпажу. З 216 пасажирів було одне немовля, семеро дітей, 82 жінки та 126 чоловіків. Повідомляється, що літак почав здійснювати рейси у 2005 році, востаннє проходив техогляд 16 квітня.

Експерти у питаннях авіації кажуть, що цілком очевидно, що літак більше не в небі: через кількість пального, яким він був забезпечений, повідомляє The Times.

"Я припускаю, що потенційно все почало відбуватись наскільки швидко, що пілот та члени екіпажу не мали шансу зробити аварійний дзвінок", - вважає аналітик у питаннях авіації Кріс Йейтс.

Реклама:

Головне сьогодні