Тест

Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила пандемію свинячого грипу

Відповідне рішення було прийняте на екстреному засіданні ВООЗ, повідомляє ВВС.

Підвищення рівня загрози пандемії не означає, що вірус спричинює серйозніші захворювання або ж призводить до більшої смертності. Він лише є сигналом ВООЗ і медичним організаціям по всьому світі готуватись до можливого збільшення кількості хворих.

Причиною для скликання екстреного засідання ВООЗ стало різке збільшення кількості хворих на "свинячий грип" в Австралії, де кількість інфікованих небезпечним вірусом за останній тиждень збільшилась у 4 рази і склала понад 1200 людей.

Крім того, різко збільшилась кількість хворих на "свинячий грип" у Японії і Гонконзі, при цьому випадки зараження не пов'язані з завезенням вірусу з-за кордону.

Підставами для оголошення пандемії є масштабний характер передачі вірусу від людини до людини в як мінімум двох регіонах світу.

Фази загрози пандемії грипу ВООЗ (графіка ВООЗ): фази1-3 переважно зараження тварин, інфікування кількох людей. Фаза 4 – підтвердженні передачі вірусі від людини до людини. Фаза 5-6 – пандемія – широко розповсюджене зараження людей

Вперше вірус свинячого грипу був зафіксований у Мексиці у квітні цього року.

[L]Станом на 11 травня, інфіковані А H1N1 зареєстровані у 74 країнах світу. Офіційно підтверджені 27,7 тисяч інфікування, 141 людина померла.

Востаннє ВООЗ оголошувала пандемію 40 років тому.

Трапилось це у 1968 році.

Тоді від зараження штамом гонконгського вірусу померло близько мільйона людей.