Королева Британії вирощуватиме овочі у центрі Лондона

— 15 червня 2009, 18:56

Нещодавно королева стала власницею присадибної ділянки, яка знаходиться на території Букінгемського палацу у самісінькому центрі Лондона, пише ВВС.

Це найбіліший приватний садок у британській столиці - він замає площу у 16 гектарів. Окрім овочевої грядки на території є озеро, вертолітний майданчик та тенісний корт.

На останньому, до речі, король Георг VI свого часу грав з трикратним переможцем Уімбілдонського турніру Фредом Перрі.

Окрім цього на території величезного саду королева щорічно проводить вечірки. Можливо, незабаром, гості цих вечірок куштуватимуть овочі, які виростила сама Єлизавета II.

А саме, поговорюють, монарх полюбляє ростити буряк, цибулю і рідкісний різновид квасолі під назвою "синя королева".

До речі, присадибна ділянка з'явилася у палаці завдяки зусиллям заступника головного королівського садівника Клер Міджлі.

Вона сподівається, що гості лондонської резиденції британських монархів звернуть увагу на справу її рук.

"Ми хочемо заразити якомога більше людей ідеєю вирощування власних овочем. Зробити так, щоб у цьому брали участь і дорослі, і діти, щоб не боялися забруднити руки землею. Цей рух набирає силу по всій країні, і ми хочемо його заохотити", - пояснила Міджлі.

Грядки у саду Букінгемського палацу вперше з'явилися з часів Другої світової війни. Тоді у рамках кампанії під кодовою назвою "Докопаємося до перемоги" члени королівської родини та їхні послідовники виростили близько 1,3 мільйони тон продуктів.

У військовий час "дачний" рух у Великобританії призвів до двократному скороченню продовольчого імпорту, що було доволі важливо, оскільки тоді торгові судні часто ставали мішенню для німецьких підводних човнів.

Аналогічний патріотичний рух був і під час Першої світової війни.

Наразі ж Єлизавета II вирішила продовжити традицію. Хоча, звісно вирощуватиме вона це не самотужки, а за допомогою садівників.

До речі, нещодавно й перша леді США також вирішила зайнятися садівництвом. Так, Мішель Обама біля будівля Білого дома влаштувала город на якому вже вирощує екологічно чисті овочі.

Реклама:

Головне сьогодні