Затримано групу рецидивістів, які грабували оселі багатих у трьох областях

— 16 червня 2009, 13:30

Скоєнню злочинів завжди передували ретельна підготовка, детальне планування і розподіл ролей, а також розвідування місцевості, шляхів підходу до об'єкту нападу і відходу від нього, вивчення матеріального становища потерпілих, повідомляє прес-служба МВС.

Наразі слідчі мають незаперечні докази, що в липні минулого року ця банда вчинили озброєний напад на мешканця міста Боярка Київської області. Крім того, наприкінці 2008 року в місті Білогородка Київської області лідер організованої злочинної групи з двома спільниками викрали гроші з будинку приватного підприємця, який напередодні продав земельну ділянку за 100 тисяч доларів США.

Ще один напад зловмисники скоїли в Житомирі. Озброєні автоматичною зброєю, вони проникли до будинку приватного підприємця та, застосувавши насильство до його дружини, заволоділи 15 тисячами гривень і ювелірними виробами.

Пізніше злочинці прибули до Хмельницького району, де в масках проникли до одного з будинків, зв'язали господиню та, погрожуючи вогнепальною зброєю, викрали сім тисяч доларів США, вісім тисяч євро, 20 тисяч гривень та вироби із золота.

На початку цього року банда за винагороду в 20 тисяч доларів США планувала замовне вбивство судді одного з міськрайонних судів Закарпаття. На щастя, свій план учасники організованої злочинної групи не реалізували, оскільки у них виникла підозра, що замовник з ними не розрахується.

Напали на слід

Ще на початку цього року на Хмельниччині було скоєно розбійний напад на подружжя пенсіонерів. Під час злочину двоє нападників застосували пістолети, третій - автоматичну зброю кустарного виробництва.

Працівники міліції, які розкривали цей злочин, серед інших опрацьовували версію про причетність до розбійного нападу осіб, які підтримують зв'язки з рецидивістом, "тюремний стаж" якого становить майже 30 років.

[L]До злочину, за оперативною інформацією, могли бути причетні й інші особи, які були раніше судимі за навмисні вбивства, розбійні напади, грабежі тощо. Ці громадяни, переважно вихідці із східних областей України, після відбування покарання залишилися мешкати на Хмельниччині та сформували стійку злочинну групу.

Лідером угруповання був 46-річний мешканець Донецької області, раніше засуджений до 15 років позбавлення волі за тяжкі злочини.

Одним з найбільш активних учасників злочинної групи був 41-річний мешканець Луганщини, раніше засуджений до смертної кари, що була замінена йому позбавленням волі терміном 15 років.

У результаті комплексу оперативно-розшукових заходів та слідчих дій усіх учасників організованої групи було затримано. За місцем їх мешкання вилучено пістолет, пістолет-кулемет з глушником кустарного виробництва, стартовий пістолет, перероблений для стрільби бойовими набоями, 20 набоїв, радіостанції, автомобілі престижних марок.

Безпосередньо в лідера злочинної групи вилучено обріз мисливської рушниці, 11 набоїв до нього та стартовий пістолет, перероблений для стрільби бойовими набоями.

Наразі учасники злочинної групи перебувають під арештом. Стосовно них порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.257 "Бандитизм" КК України, яку вже направлено до суду.

Реклама:

Головне сьогодні