Тест

Мішель Обама зібрала перший врожай з власної грядки. Фото. Відео

Дружині президента Америки та її помічникам-п'ятикласникам вдалося зібрати більш ніж 35 кілограмів салату та 6 кілограмів гороху, повідомляє The Associated Press.

Мішель Обама під час збору врожаю так захопилася, що навіть стала колінами на землю, не турбуючись про свої чисті рожеві штани.

Окрім цього перша леді скуштувала зелений горох прямо з грядки, наказуючи оточуючим, що овочі мають бути на столі щодня.

Мішель Обама збирає салат. Усі фото АР

Після цього Обама та її помічники відправилися на кухню, щоб приготувати частину врожаю на обід. Також гості Білого Дому того дня скуштували курку та коричневий рис.

Дружина президента та школярі влаштували пікнік на подвір'ї, де завчасно було встановлено великий стіл.

"Сьогодні відбулася кульмінація довгої напруженої роботи", - промовила Мішель Обама.

Перша леді разом з кухарями готувала обід

Жінка висловила сподівання, що її приклад з веденням власного городу переконає інших домогосподарок у тому, що овочі та фрукти обов'язково мають бути у сімейному раціоні.

"Занадто багато дітей споживають високо калорійні продукти з низькою поживною цінністю, і вони не отримують необхідних корисних речовин. Тож я сподіваюся, що цей город допоможе звернути увагу всіх на взаємозв'язок між тим, що ми їмо і як ми почуваємося", - додала перша леді.

До речі, за словами помічника шеф-кухаря Білого дому Сема Касса президентська родина їсть салати з власної грядки щодня, а боби - через день.

А потім всі їли овочі з президентської грядки

Окрім цього біля Білого дому вирощують ще й капусту, квасолю, зелень та різні прянощі.

Слід зазначити, що дружина Барака Обами облаштувала власний город біля Білого Дому у березні цього року. А вже у квітні разом зі школярами було висаджено перші рослини.

Загалом же площа президентського городу складає близько 100 квадратних метрів.

Нагадаємо, нещодавно і королева Великобританії Єлизавета II заявила про те, що вирощуватиме біля Букінгемського палацу свіжі овочі.

Таким чином впливові жінки намагаються закликати своїх співгромадян до вживання здорової їжі.