Тест

Українка заочно відсудила компенсацію в ізраїльських сутенерів

Уродженку одного з великих обласних центрів на Сході України свого часу було депортовано за незаконне перебування на території Ізраїлю та заняття проституцією. Та за допомогою правозахисників та сприяння МВС України вона звернулася із громадянським позовом проти своїх колишніх кривдників, повідомляє "Німецька хвиля".

Ізраїльський суд оцінив страждання жінки у 50 тисяч євро й призначив колишнім сутенерам ще 10 тисяч євро виплат штрафних санкцій. Це рішення вони намагалися опротестувати через Верховний Суд, проте невдало.

[L]Судді найвищої інстанції постановили, що відсутність постраждалої українки на судовому процесі не може слугувати причиною для відмови у задоволенні її позову.

Ізраїльські експерти галузі юриспруденції наголошують, що заочний виграш справи створив важливий судовий прецедент - віднині навіть депортовані жертви работоргівлі зможуть подавати компенсаційні скарги напряму з України до ізраїльських судів, маючи дуже високі шанси виграти справу.

Нагадаємо, нещодавній звіт Держдепартаменту США відніс "Україну" до так званого "контрольного списку" країн, які недостатньо ефективно борються з торгівлею людьми.