Саркозі: паранджа принижує гідність жінок

— 23 червня 2009, 17:47

На думку Ніколя Саркозі, паранджа лише принижує гідність жінок. Про це глава Франції заявив під час засідання парламенту у Версалі, пише ВВС.

"Ми не можемо допустити, щоб у нашій країні були жінки, замкнені за сіткою паранджі, відірвані від суспільного життя, позбавлені самовизначення", - сказав французький президент.

"Це немає нічого спільного з тим, як гідність жінки розуміється у Французькій республіці", - додав політик.

Наразі у Франції проживає близько 5 мільйонів мусульман. Звісно ж мусульманки просто зобов'язані носити паранджу, яка повністю закриває обличчя та обгортає все тіло, залишаючи лише невеличку прорізь для очей.

"Паранджа - не релігійний символ. Це символ послуху. Носіння паранджі не буде вітатися на території Французької республіки", - заявив Саркозі.

ВІДЕО ДНЯ

У той же час французький президент підкреслив, що Франція "не повинна брати учать не у тому змаганні", підкреслюючи, що "іслам має поважатися так само, як і ніш релігії", що сповідуються в країні.

Однак Саркозі все ж таки підтримав ідею створення парламентської комісії, щоб вирішити, чи варто вводити заборону на публічне носіння паранджі.

До речі, у 2004-му році уряд Франції ввів заборону на носіння хаджаба - хустки, яка покриває голову та шию, - у державних школах.

Тоді це рішення викликало палкі дебати як у Франції, так і за її межами.

Реклама:

Головне сьогодні