Microsoft запустив безкоштовний антивірус

— 25 червня 2009, 11:37

Наразі 75 тисяч пробних копій програми під кодовою назвою Morro вже доступні для скачування у США, Китаї, Бразилії та Ізраїлі, повідомляє ВВС.

Раніше компанії Microsoft часто дорікали за те, що її операційна система Windows не має вбудованої антивірусної програми.

Попередня спроба випусти антивірус - Windows Live OneCare - виявилася невдалою. Користувачі просто не стали нею користуватися.

Однак Microsoft сподівається, що їхня новинка Microsoft Security Essentials користуватиметься більшим попитом. Адже новий антивірус можна буде скачати безкоштовно з сайту компанії.

До того ж, планується, що оновлення вірусної бази здійснюватиметься автоматично.

Планується, що антивірус буде доступний для скачування по всьому світі вже цього року.

Щоправда, конкуренти Microsoft сумніваються, що новий антивірус буде успішним. Адже зараз існує багато аналогічних програм, які давно завоювали позиції на ринку.

"Перші відгуки про бета-версію показують, що прогарама не дотягує до безкоштовних аналогів антивірусів інших виробників і сильно поступається комерційним релізам", - йдеться у заяві компанії Symantec, яка займається випуском антивірусних програм.

"Треба визнати, що у сфері інтернет-безпеки Microsoft дуже нагадує лікаря-терапевта. Він може допомогти поставити діагноз. Він може допомогти при якихось загальних нездужаннях. Однак він ніколи не замінити вузького спеціаліста у тому випадку, якщо буде потрібна його допомога", - сказав виконавчий директор компанії AVG.

Реклама:

Головне сьогодні