Сексуальна експлуатація неповнолітніх може посилитись

— 30 червня 2009, 10:35

З таким прогнозом виступили експерти-правозахисники, повідомляє "Німецька хвиля".

Експерти з проблем міграції відзначають певне зменшення за останній період кількості громадян України, що стали жертвами торгівлі людьми за кордоном. Цю тенденцію фахівці пов'язують з посиленням візових вимог країн ЄС.

Натомість на цьому тлі в самій Україні відчутне зростання внутрішньої торгівлі людьми, трудової експлуатації й новий бум вуличної проституції.

Як зазначила представниця правозахисної організації "ECPAT International" на території країн СНД Ольга Швед, останніми тижнями МВС України та правозахисники зафіксували відновлення діяльності старих точок постійного заробітку повій.

Крім того, за словами експерта, у літній період причорноморський регіон України може стати центром експлуатації неповнолітніх, у тому числі приїжджих із сусідніх країн: "Білорусь, Молдова, Росія... До України поступають діти, яких привозять для різноманітної експлуатації, також сексуальної. В Україні вже помітний цей негативний процес".

Змінити ситуацію на краще, переконані спеціалісти, можна буде лише тоді, коли держава приділятиме більше уваги й бюджетної підтримки дитячо-юнацьким проблемам. Зокрема зробить доступними відпочинок у літніх таборах та санаторіях, аби вберегти малечу від небезпек вулиці.

Реклама:

Головне сьогодні