Дем'янюку висунули обвинувачення у причетності до 27900 убивств

— 13 липня 2009, 16:01

За даними обвинувачення, Дем'янюк у 1943 році був охоронцем у Собіборі, повідомляє "Лента.ру" із посиланням на DPA.

Головним доказом служить видане на його ім'я посвідчення СС за номером 1393. Крім того, обвинувачення спирається на документ, у якому стверджується, що в 1943 Дем'янюк був переведений у Собібор.

Дата початку судового процесу поки залишається невизначеною. За законом, після пред'явлення офіційних обвинувачень захисту та обвинувачуваному надається деякий термін, для того щоб висловитися. Тільки після цього починається судовий розгляд.

Раніше адвокати Івана Дем'янюка розпочали низку кроків, щоб відстрочити початок суду. Зокрема, вони оскаржили законність депортації їх підзахисного із США в Німеччину, однак Конституційний Суд у Карслруе 8 липня апеляцію відхилив.

Захист також звертав увагу на те, що 89-річний Дем'янюк, що знаходиться в даний момент в одному з місць попереднього затримання в Мюнхені, за станом свого здоров'я не може бути судимим. Проте, прокуратура ухвалила, що Дем'янюк може щодня бути присутнім на двох засіданнях по півтори години.

Уродженця України Івана Дем'янюка раніше вже судили за причетність до нацистських злочинів. У 1986 році США, де він проживав з 1951 року, видали його Ізраїлю. Там Дем'янюк був засуджений до довічного ув'язнення за вбивства євреїв у концтаборі Треблінка, де він нібито одержав за особливу жорстокість прізвисько "Іван Грозний". Проте, у 1993 році ізраїльський Верховний Суд скасував вирок.

Реклама:

Головне сьогодні