Запорізький депутат написав листа Обамі

— 14 липня 2009, 14:44

На Запоріжжі не стихають суперечки навколо перейменування села Жовтневе Токмакського району у село Джексон чи Джексонівка.

Ініціатором перейменування українського села на честь покійного короля поп-музики є депутат обласної ради Олег Кісліцин.

Чоловік навіть написав листа американському президенту Бараку Обамі з проханням допомогти йому у благій справі, пише "Сегодня".

Однак в обласній раді ідею колеги сприймають скептично, а деякі депутати відверто називають Кісліцина "божевільним".

Та депутата не хвилює думка земляків. А їхнє негативне ставлення Кісліцин пояснює тим, що в обласній раді бояться світового розголосу тяжкого економічного становища села Жовтневе.

Тож депутат вважає, що перейменування села приверне увагу туристів й поліпшить економічне становище.

Щоправда, мешканці Жовтневого не в захваті від того, що їхнє місце проживання матиме ім'я музиканта, нехай і світового рівня.

"Ми з сусідками до сих пір у шоці, нам дуже не подобається ідея. Ми щодня обговорюємо її, поки пасемо корів, і, на нашу думку, краще все залишити як є. Ми не знаємо ні пісень Джексона, та й про цього депутата знаємо лише з газет", - зізналася місцева жителька, пенсіонерка Любов Петракова.

"Мені навіть довелося пити сердечне, коли я про це почула. Це моє рідне село, і раптом ... таке", - додала ще одна пенсіонерка Ольга Короленко.

На думку голови сільської ради Жовтневого Ніни Антипенко, якщо перейменовувати село, то точно не в Джексона.

"Близько 80% наших жителів - це пенсіонери, яким у голову не могла прийти така ідея. Якщо вже зайшла мова про перейменування, то у села є історична назва - Куркулак", - пояснила вона.

Та Кісліцин запевняє, що з пропозицією перейменувати село до нього звернулися саме місцеві фанати Майкла Джексона.

Реклама:

Головне сьогодні