Тест

Неприистойна лайка знеболює

Британський психолог Річард Стівенс з Кільського університету на базі проведеного дослідження заявляє, що людині легше перенести біль, якщо вона використовує нецензурну лексику.

Під час соціального експерименту вчений та його команда попросили 64 добровольців потримати руку у крижаній воді.

Спочатку учасникам заборонялося вживати якісь емоційні слова під час дослідження. Під час другої спроби протримати руку у дуже холодній воді добровольцям дозволялося повторювати одне лайливе слово за їхнім вибором.

У результаті виявилося, що учасники експерименту витримували біль від крижаної води на 75% довше, коли дозволяли собі вилаятися.

Як повідомляє ВВС з посиланням на видання NeuroReport, без непристойних слів добровольці змогли тримати руку у холодній воді близько 1 хвилини 15 секунд, а з використанням непристойних слів - близько двох хвилин.

Психолог Річард Стівенс припускає, що лайка активує "бойові" реакції організму, що призводить до виділення адреналіну, прискорення серцебиття та інших аналогічних реакцій.

Однак дослідник заявив, що "знеболювання лайкою" ефективно тоді, коли людина матюкається рідко у звичайному житті.

До речі, ідея провести експеримент з'явилася у британського вченого після того, як він випадково пошкодив великий палець руки під час будівництва сараю.