Кримські рятувальники шукають дитину, яка страждає на аутизм

— 19 липня 2009, 15:04

Як повідомляє прес-служба ГУ МНС у Криму, у суботу приблизно о 19.00 біля Кургану Слави, у районі Зуйских лісів, знаходилася група з п'яти дітей, вихованців однієї з церковно-парафіяльних шкіл Сімферополя, на чолі з вихователем (діти у віці від 6 до 10 років).

"За словами вихователя, хлопчик 6 років, житель міста Сімферополя пішов до струмка, а буквально через п'ять хвилин його вже ніхто не бачив", - йдеться у повідомленні.

За інформацією МНС, самостійний пошук, який здійснювали люди, які знаходяться в цьому районі, результатів не дав. О 22:42 повідомлення про зникнення хлопчика надійшло черговому контрольно-рятувальної служби, і вже о 23:00 на пошуки виїхали 15 гірських рятувальників.

О 4 години ранку до пошуків підключилися 3 групи Кримського гірничо-пошукового рятувального загону МНС, о 4:30 за сигналом "Тривога" до району пошуку була відправлена зведена оперативна група ГУ МНС України в АР Крим.

За станом на 13:00 19 липня, до пошукової операції залучено 160 осіб, у тому числі: 75 співробітників МНС, понад 50 військовослужбовців внутрішніх військ та інші, задіяні службові собаки.

"Складність пошуку зниклого хлопчика полягає в тому, що район розташований у сильно пересіченій місцевості, це - змішаний ліс, яри і важкодоступна гірська місцевість. Крім цього хлопчик страждає на аутизм", - йдеться у повідомленні.

Штаб з пошуку очолює начальник ГУ МНС в Криму Олександр Мазілін.

МНС звертається до представників ЗМІ з проханням проінформувати жителів населених пунктів Строганівка, Іванівка, Мазанка, Денісівка, Петрівка, Опушки, Солов'ївка (Сімферопольського району), Міжгір'я, Барабанове, Ароматне (Білогірського району), про пошук дитини, а також автомобілістів, які рухаються вздовж автомобільних трас Сімферополь-Ялта та Сімферополь-Білогірськ.

Всіх хто, має у своєму розпорядженні будь-якою інформацією стосовно зниклої дитини, просять повідомляти за телефонами 101 або 102.

Зниклий хлопчик - Усеїнов Олександр. Особливі прикмети: зріст близько 1 метра, східний тип обличчя, вузькі очі. Був одягнений у блакитну куртку, шорти захисного кольору, зелені кросівки.

Дитина розмовляє погано (у хлопчика аутизм), але на контакт йде добре. 19 липня йому виповнилося 6 років, виглядає менше своїх років.

Інтерфакс

Реклама:

Головне сьогодні