Тест

Дівчата, які препарували собаку, поїдуть на шоу Малахова?

Принаймні про це йдеться у останньому запису в інтернет-щоденнику однієї з героїнь, повідомляє "Комсомольська правда в Україні".

"Спасибі усім, хто нас підтримував, рада усвідомлювати, що цей світ не без нормальних людей, ще більше спасибі всім моральним виродкам, саме завдяки вам сьогодні з Анею ми їдемо в Москву в Останкіно на передачу "Хай говорять" за їхній же рахунок, ви вже давно попущені... Побажайте нам удачі. Аліса".

Втім, як зазначає видання, Анну Дончук вже відрахували з ветеринарного факультету вузу без права поновлення.

"Аня (Дончук) прийшла до мене в кабінет у минулий понеділок", - розповідає декан факультету ветеринарної медицини Національного аграрного університету Михайло Прус.

"Я тоді був не в курсі всіх подій. Вона плакала, каялася, казала, що це більше ніколи не повториться. Я попросив її написати пояснювальну (записку). Питання про подальшу її долю ми відклали на засідання нашої вченої ради, що проходило у четвер. Там ми прийшли до висновку, що дівчата просто дуріли, і вирішили нічого не починати. А потім нам принесли відеозапис, подивившись яку я і ректор університету просто жахнулися!" - зауважив Прус.

"Я 30 років займаюся ветеринарією, але таке бачив уперше. Дівчата вставили в труп собаки свічки і то хихикали за кадром, то істерично сміялися. Говорили, що це день народження собаки або, скоріше, день смерті. Вони кайфували від того, що роблять! Загалом, після такого ми кардинально поміняли свою думку і вирішили відрахувати (з вузу) Дончук.

Сьогодні підпишуть наказ з таким формулюванням - "за неетичне поводження, несумісне з функціями лікаря ветеринарної медицини". Причому поновитися в нас або вступити в інший ветеринарний вуз України Ганна не зможе", - додав Прус.

Він також додав, що дівчата не виконували ніяке домашнє завдання з препарування собаки, як повідомлялось раніше.

"Це трапилося ще в жовтні, майбутні ветеринари провчилися тільки місяць. Їх ніхто не міг змусити препарувати тварину в такий спосіб. Викладач дійсно звернувся до студентів із проханням принести кісту, щоб поповнити нашу базу, але це могла бути кіста курки, з якої варили холодець. Але тягти труп собаки додому - це переходить усі межі!" - зауважив Прус.

[L]"До речі, Аня говорила мені, що вони знайшли цього нещасного собаку на узбіччі і хотіли спочатку віднести у ветеринарну клініку. Потім зрозуміли, що тварина вже мертва. Але, судячи з фотографій, можу сказати, що це був свіжий труп собаки. Далі висновки робіть самі".

Коли кореспонденти видання зателефонували на мобільний Анни Дончук, трубку взяла її мати, яка повідомила, що дівчина не буде спілкуватися з пресою і відповідати на питання.

Нагадаємо, Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі оцінила фотографії процесу препарування собаки, що були розміщені на одній зі сторінок "Вконтакте", як такі, що пропагують насильство та жорстокість.

Про рішення комісії було повідомлено представника Міністерства внутрішніх справ, який зазначив, що проти двох осіб, які розміщували ці фотозображення, буде порушено кримінальну справу.

Протягом тижня інтернет-користувачі продовжують обговорювати серію фотографій двох студенток, зроблених під час препарування собаки.

Найбільшому осуду піддається не стільки те, що студентка факультету ветеринарної медицини фотографувала процес препарування, скільки те, з яким "смакуванням" це робилося.

Раніше заступник начальника Центру зв'язків з громадськістю МВС у місті Києві Володимир Дмитренко у коментарі "Комсомольській правді в Україні" заявив, що притягнути дівчат до кримінальної відповідальності міліція не може, оскільки собака на момент препарування була мертвою.

"Хоча за жорстоку поведінку з тваринами стаття у Карному кодексі існує. Але в даній ситуації у міліції жодних підстав для розбирання немає", - додав представник правоохоронних органів.