Через нацистську форму мер може втратити посаду

— 22 липня 2009, 14:56

Крім мера міста, у цю же форму був одягнений і його 15-річний син. За словами Мазарі, він одягнув нацистську форму під впливом фільму "Валькірія", у якому розповідається про невдалий замах на Гітлера.

Раду Мазарі разом з сином марширують по подіумі
Мер заспокоює, що вдягнув форму офіцера німецької армії, а не есесівця. Крім того, додав Мазарі, він спробував закрити усю свастику, однак, одну - дуже маленьку на паску - він не помітив.

Співробітники Центра Сімона Візенталя в вже закликали мера Констанци визнати, що він помилився, вибачитися і... піти у відставку.

"Важко описати той біль, що викликав цей вчинок не тільки серед євреїв та інших жертв нацизму, але і серед усіх чесних і порядних людей, що знають історію Другої світової війни", - написав у листі на ім'я Мазарі історик і директор Центра Сімона Візенталя Ефраім Зурофф.

Скандальна хода може коштувати меру румунського міста посади?

[L]"Сьогодні добре відомо, що вермахт відігравав активну роль у масових убивствах європейського єврейства і багатьох інших безневинних жертв", - вказав він, повідомляє ВВС.

"Вдягнувшись у форму вермахту, ви виразили повну підтримку армії, що зробила найстрашніші акти геноциду, і ностальгію по ній", - додав Зурофф.

Румунія була спільницею Німеччини з 1940 року, але перед самим кінцем війни перейшла на сторону союзників по антигітлерівській коаліції.

Усі фото Reuters

Реклама:

Головне сьогодні