2009 рік може стати рекордним за кількістю авіакатастроф

— 23 липня 2009, 10:00

2009 рік може стати рекордсменом за кількістю жертв авіакатастроф. Адже лише за перше півріччя цього року загинуло 499 осіб, повідомляє The Independent з посиланням на дані Flight International.

Для порівняння: за перше півріччя 2008-го року в авіакатастрофах загинуло 175 людей. Середній показник жертв у повітрі за останні десять років - 344 людини.

Це означає, що якщо до кінця 2010-го року не відбудеться серйозного зниження смертності під час польотів, 2000-2010- роки стануть першим десятиріччям після Другої світової війни, коли не зросла безпека польотів.

Нагадаємо, за цей рік сталося дві валики авіакатастрофи: у червні аварія аеробуса Air France над Атлантичним океаном забрали життя 228 осіб. А декілька тижнів після того аеробус А310-300 авіакомпанії Yemenia Airways впав у Індійський океан. У цій катастрофі загинуло 153 людини, але чудом вижила 14-річна дівчинка.

На думку експертів Flight International, зріст кількості жертв у авіакатастрофах пов'язаний зі зміною стратегії тренування пілотів.

ВІДЕО ДНЯ

[L]"Коли слідчі завершать аналіз інцидентів, які трапилися цього року, вони виявлять (за винятком, можливо, посадки на річку Гудзон аеробусу А320 у січні 2009 року), що можливості для запобігання катастроф у всіх випадках були упущені", - йдеться у звіті.

Як розповів представник британської асоціації пілотів Каролін Еванс, при навчанні пілотів основна увага приділяється автоматизованим процесам, а не засвоєнню базових навичок польоту, як це було раніше.

Ще однією причиною збільшення кількості авіакатастроф може бути зріст кількості невеликих авіакомпаній у бідних країнах.

Адже зараз на світовому ринку з'явилося дуже багато нових компаній, які пропонують авіаперевезення. Через брак коштів у невеликих авіаперевізників не приділяється достатньої уваги для навчання пілотів.

Реклама:

Головне сьогодні