Вийшла скандальна книга про життя російських олігархів

— 28 липня 2009, 11:31

"Якщо вам подобаються спостереження за зухвалою вульгарністю, несмаком, жорстокістю людей, які неймовірно багаті, тоді ця книга для вас". Так характеризує книгу про життя російських олігархів "Лондонград або "З Росії з грошима": історія олігархів, побачена зсередини" британське видання The Sunday Times.

Попри підзаголовок, у книзі описана не історія, побачена зсередини, але автори дивляться з максимально близької відстані, на яке насмілилися наблизитися, пише The Sunday Times
Автори книги Марк Холлінгсуорт (Mark Hollingsworth) і Стюарт Ленсл (Stewart Lansle) розповідають, наприклад, про найдорожче замовлення їжі на виніс в історії.

Під час поїздки в Баку Роман Абрамович замовив собі суші з лондонського ресторану Ubon, що обійшлося йому разом з доставкою в 40 тис. фунтів.

Автори книги розповідають про життя вже згаданого Романа Абрамовича, алюмінієвого магната Олега Дерипаски, нині ув'язненого екс-главу ЮКОСА Михайла Хородковського та опального Бориса Березовського.

За даними видання, зараз в Лондоні проживає 300 тисяч росіян, які дають прізвисько своїй общині "Москва на Темзі". З цих емігрантів близько 100 людей справді надзвичайно багаті

Олігархи скуповували картини імпресіоністів, Борис Березовський придбав будинок за 20,5 млн фунтів, лише мигцем поглянувши на неї з вертольота, маса грошей витрачалася на електроніку - наприклад, на пристрої, що дозволяють за 5 тисяч миль побачити, хто стукається в двері.

Багатії купують і розкішні "іграшки": авто марок Bugattі та Lamborghini, надзвичайно дорогі яхти.

ВІДЕО ДНЯ

Автори книги наводять довгий список британців, які спілкуються з російськими олігархами, серед них Пітер Мендельсон, Нет Ротшильд, Елтон Джон та інші.

У фіналі книги звучить натяк, що уряд Путіна переслідує своїх ворогів за кордоном, згадується про декілька загадкових смертей: так, юрист ЮКОСа Стівен Кертіс загинув під час катастрофи вертольота, а якийсь немолодий британець був застрелений, можливо, тому, що його сплутали з суддею, який відмовлявся задовольнити запити про екстрадицію.

Реклама:

Головне сьогодні