Німці витрачають мільярди євро на собак

— 28 липня 2009, 15:20

Щороку німці витрачають п'ять мільярдів євро на своїх собак - найбільше в Європі, повідомляє "Німецька хвиля".

У цю астрономічну суму входять кошти на купівлю собак, харчі, податки, послуги ветеринарів та всіляке причандалля для чотириногих друзів.

Причому елементи розкоші для улюблених чотирилапих набувають дедалі більшої ваги. Так у фешенебельних районах великих німецьких міст останніми роками відкрилося чимало ексклюзивних бутиків для собак.

Крім того, безліч різноманітних прикрас для тварин можна знайти в інтернеті, а також на численних собачих виставках та ярмарках.

[L]Німці залюбки купують своїм чотирилапим друзям нашийники з каменями Swarovski та сонячні окуляри. Неабияким попитом користуються дизайнерські купальники та порцелянові тарілочки для їжі за сто євро. Та особливо прославився лот - собаче ліжко з каменями від Swarovski за 13 тисяч євро.

Такий бум на "огламурнення собак" експерти пов'язують з дедалі більшою кількістю самотніх німців.

Мода на елементи розкоші для собак прийшла до Європи із США та Японії. Тут, розповідають знавці, справжні поціновувачі своїх чотириногих друзів не лінуються щодня заплітати їм косички або вифарбовувати хутро в актуальний модний колір. Дехто навіть облаштовує у себе вдома спеціальні вбиральні із собачим гардеробом.

Реклама:

Головне сьогодні