Вогонь знищує 350 мільйонів гектарів лісів щороку

— 29 липня 2009, 13:18

Кожного року вогонь знищує близько 350 мільйонів гектарів лісових угідь та зелених насаджень. Окрім цього пожежі наносять матеріальні збитки та призводять до людських жертв, повідомляє Інтерфакс.

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) відмічає, що неконтрольовані пожежі у лісах та місцевості з зеленими насадженнями є однією з причин глобального потепління, забруднення повітря та втрати біорізновиду.

Експерти ФАО стверджують, що у 95% випадках у виникненні пожеж винні люди. Основні причини - туризм та використання лісів у якості місця відпочинку.

У продовольчій і сільськогосподарській організації ООН зазначають, що один запалений сірник може знищити весь ліс. Тож ФАО закликає уряди країн залучати своїх громадян до охорони лісів та зелених насаджень.

Як йдеться у доповіді експертів ООН, найбільше пожеж припадає на території країн, які розвиваються.

Так, у Ефіопії та Південному Судані щороку вогонь знищує мільйони гектарів лісів. З 2000-го по 2008 роки у Судані було зареєстровано 200 тисяч пожеж. У Ефіопії за такий же проміжок часу сталося 400 тисяч пожеж.

На початку 2009-го року в австралійському штаті Вікторія величезна пожежа забрала життя 173 осіб і зруйнувала 2 тисячі будинків, ще 7,5 тисяч осіб залишилися без житла. Загалом же вогонь випалив 450 тисяч гектарів землі.

За останні роки більше 10 тисяч осіб були евакуйовані через неконтрольовані пожежі у західній частині Канади. Значена кількість пожежників була передислокована до охоплених вогнем країн: Грецію, Іспанію, Південну Францію та італійський острів Сардинія.

Нагадаємо, нещодавно пожежа знищила 200 гектарів заповідного степу "Асканія-Нова".

Реклама:

Головне сьогодні