Німці платитимуть пасажирам за спізнення потягів

— 30 липня 2009, 12:05

За спізнення на одну годину залізниця має повернути 25% ціни, за дві - половину вартості квитка, повідомляє "Німецька хвиля".

Згідно з новими правилами, компенсацію можна отримати і за спізнення на пересадку з одного потяга на інший дорогою до кінцевої мети поїздки, переконує керівник проекту з захисту прав пасажирів німецьких залізниць Клаус Бердан

Але пасажир повинен потурбуватися про компенсацію ще в дорозі. "Ідеально було б ще в поїзді, дізнавшись про запізнення, попросити спеціальний формуляр, заповнити його і підписати у провідника потягу", - пояснює Бердан. Приїхавши на місце, можна звернутися до кас вокзалу і отримати свою компенсацію одразу готівкою.

Однак, не все так просто, як видається на перший погляд. У формулярі 48 пунктів, на які слід дати відповідь. Щоправда, не є обов'язковим відповідати на всі запитання, досить дати відповіді на п'ять найважливіших. Наприклад, потрібно заявити, яку компенсацію ви бажаєте - у вигляді знижок на наступні квитки або готівкою?

Потрібно також описати, як відбувалася поїздка і чи було сплачено за проїзд у зворотному напрямку. Знайти ці питання у формулярі нескладно.

"Ці п'ять питань об'єднано в п'ять блоків у червоній рамці", - пояснив Клаус Бердан. Але є і обмеження - компенсації обсягом до 4 євро виплачуватися не будуть
Реклама:

Головне сьогодні