Найстаршій собаці у світі 26 років

— 11 серпня 2009, 13:23

Перевівши 26 "собачих" років у "людські", виявиться, що тер'єру вже 182 роки, пише The Daily Telegraph.

Собака-довгожитель живе в американському штаті Луїзіана. У нього є ветеринарне посвідчення, яке підтверджує вік. Хазяїни пса наразі домагаються внесення Маска у Книгу рекордів Гіннесса. Згідно з нею, наразі найстаршою собакою у світі є 21-річна такса Шанель.

Стан її здоров'я значно гірший, ніж Макса: Шанель майже нічого не бачить, їй важко самостійно ходити, пес також майже нічого не чує. А от Макса не турбує нічого крім легкої катаракти і артриту, зауважує видання.

Як розповіли власники пса, вони ніколи не давали Максу їжу з загального столу. Спеціально для свого тер'єра американці купували певні кістки і собачий корм однієї марки.

"Він - дуже лінива собака. Він любить лежати, відпочивати, дрімати, спати і ставиться з легкістю до життя. Він може трохи погратись з дітьми, але якщо вони турбуватимуть його надто довго, він піде від них геть", - розповіла про собаку рекордсмена її власниця Джанель Дероуен.

Жінка сказала журналістам, що купила щеня у місцевого фермера у 1983 році. Вони вибрали саме його через його коричневу масть, яка відрізняла пса від його братів і сестер.

"Він був єдиним з приплоду коричневого кольору. І мені так сподобався колір, що я забрала його додому", - зауважила Джанель.

Зараз Макс сивіє.

Реклама:

Головне сьогодні